2012. április 25., szerda

Gyümölcskenyér

Régóta "listás" süti a gyümölcskenyér. De csak most került rá sor. Nagyapó (egyik Papámat így hívom) szülinapját ünnepeltük és ezt a sütit vittem a vendégségbe.
A receptet régebben másoltam valahonnan, most az egyik receptes füzetemben találtam rá.
Könnyű az elkészítése. Szerintem hétvégén jön a következő adag. :)

Elkészítése

Az aszalt gyümölcsöket megöntözzük a rum aromával és összekeverjük, hogy keveredjenek a gyümölcsök és mindenhova jusson a rumból.
A kefírt simára keverjük a tojással, cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport és újra összekeverjük.
Ezután beletesszük a gyümölcsöket, az összetört csokit, durvára tört diót és egy kis kakaóport. Ezzel is alaposan összekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített, 175 °C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók:
2 kis pohár kefír (2,6 dl)
2 egész tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg aszalt ribizli
10 dkg aszalt sárgadinnye
1 üveg rum aroma (30 ml)
5-10 dk durvára tört dió
1 kk. kakaópor
1 közepes csokinyuszi :) (kb. 10-15 dkg)


2 megjegyzés: