2013. december 5., csütörtök

Egyszerű hagymaleves sajttal

Olyan jó lenne mindig a spájzban és hűtőben/fagyóban meglévő dolgokból készíteni valamit. Nem az, hogy ezt veszek, vagy azt veszek, mert kitaláltam valamit és hiányzik a hozzávaló... Hagyma általában mindenkinél van otthon, úgyhogy bármikor elkészíthető ez a leveske. :)

Elkészítése

A hagymát felaprózzuk/feldaraboljuk (nem muszáj szabályosra, mert összeturmixoljuk a végén). Margarinon megdinszteljük, kevés liszttel összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ha felforr, sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Kb. 15 percig főzzük. Tűzről levéve, botmixerrel összezúzzuk a hagymát. Visszatesszük a tűzre és kevés tejszín hozzáadásával újraforraljuk.
Tálalásnál tehetünk a tányér aljára és a leves tetejére is reszelt sajtot. Vagy sajtos pirítóssal is kínálhatjuk.

Hozzávalók:
2 sonkahagyma
2 kisebb vöröshagyma
2-3 dkg margarin
1 ek. liszt
5-6 dl víz
só, bors, delikát ízlés szerint
1/2 dl tejszín




Köszönöm tájegységes kolléganőmnek a szép edényt! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése