Biztos, a korral jár, hogy már eszek gombát is. Persze, hajdinával kombinálva a legjobb, de bakonyihoz és ehhez az óvári hasonmáshoz is jó.
Elkészítése
A húst felszeleteljük, majd fűszerezzük, kevés olajjal elkeverjük és állni hagyjuk 2-3 órát.
Tejszínben elkeverünk egy egész tojást, majd összekeverjük a reszelt sajttal, felkockázott sonkával és gombával. Pici sóval és borssal ízesíthetjük.
A hússzeleteket és a szószt rétegesen rakjuk a tepsibe. Nekem 2 réteg hús és 2 réteg szósz lett. Hússal kezdünk, szósszal zárunk. :)
220 fokon 1,5 óráig sütjük. Az utolsó 5-10 percben fedő nélkül.
Mi édesburgonyapürével ettük.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
2 dl tejszín
1 tojás
10 dkg sajt
7-8 dkg sonka
30-40 dkg gomba
só, bors, sertésfűszer
3-4 ek. olaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése