2013. december 26., csütörtök

Fűszeres marhasült

...krumplipürével és házi savanyúsággal.
Óriástól kapott marhahúsból készült ez a finomság, később még más is lesz az eladagozott, lefagyasztott húsból :) Ezúton is köszönöm szépen! Törpécskéből talán egyszer szintén óriás lesz, ha sokat eszik? :) Felfele sajnos már nem tudok nőni, de a jobb- és baloldali növéssel is vigyázok. De azért mégsem vonok meg minden finom falatot magamtól.

Elkészítése

A húst szeletekre vágjuk. Olajjal összekeverjük a fűszereket, és (lehetőleg) néhány napra bepácoljuk a húst. Nekünk 4 napig pácolódott most.
Egy mélyebb tepsibe rakjuk a hús szeleteket, a fűszeres olajjal meglocsoljuk, és egy kevés vizet öntünk alá.
Alufóliával lefedett tepsiben kb. másfél órán keresztül sütjük 220 °-os előmelegített sütőben, majd további 15-20 percig alufólia nélkül.
Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.

Hozzávalók:
kb. 80 dkg marhahús
1,5 tk. só, bors, kakukkfű, rozmaring
18 szem borókabogyó (mert ennyi volt a zacskóban :))
olaj (amennyi szinte ellepi a húst a pácoláskor)
1-2 dl víz





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése