2013. december 6., péntek

Sajtgolyó

... házi kenyérmorzsába forgatva és olajban megsütve. Elmondok egy titkot, hogy frissen a legjobb! Úgyhogy bátran faljátok fel rögtön, ne tartogassátok! ;)

Elkészítése

A sóval, borssal, chili pehellyel ízesített reszelt sajtot, lisztet és tojást összegyúrjuk. Nem túl kemény, de nem is lágy, széteső masszát kell kapnunk. Hanem, ami jól formázható. Golyókat gyúrunk belőle és kenyérmorzsában megforgatjuk. Forró olajban kisütjük.
Nekem 9 golyó lett az alábbi hozzávalókból:

kb. 20-25 dkg reszelt trappista sajt
2-3 ek. púpozott ek. liszt
2 egész tojás
só, bors, chili pehely (1-2 csipet mindegyikből)
kenyérmorzsa
olaj a sütéshez


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése