2011. október 27., csütörtök

Almás lepény

Egy ismerősünk múltkor finom sütit adott kóstolóba. Annyira ízlett, hogy mondtam Anyának, kérje el a receptet, ha találkoznak. :) Bár nem vagyok nagy sütievő, de ezt muszáj volt itthonra is megsütni. Múlt hétvégére sütöttünk egy adaggal, most hétvégén is készülünk sütni. :)

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval. Elmorzsoljuk benne a margarint és hozzáadjuk a tejszínt. Összegyúrjuk cipó alakúra és folpackba csomagolva 20-30 percig pihentetjük a hűtőben.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és vékony gerezdekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk.
A tésztát kinyújtjuk, majd sütőformába (nekünk téglalap, kerámia) tesszük és az oldalára is rányomkodjuk a tésztát. Rátesszük az almát és 180 °C-os előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Mi 2 réteg alma közé szórtunk kevés fahéjat is.
Öntet: A cukrot és a pudingport simára keverjük a tojással, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ezt az öntetet rátesszük a tésztára és további 40 percig sütjük.

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
1 tk. sütőpor
3 ek. porcukor
15 dkg margarin
3 ek. tejszín (recept szerint 1, de csak így állt össze a tészta)
80 dkg alma
2-3 ek. citromlé
1 csipet só

Öntethez: 
2 ek. cukor
1 ek. vaníliás pudingpor
3 tojás
3 dl tejföl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése