2011. október 14., péntek

Cukkini ágyon sült mézes-gyömbéres csirkeszárnyak

Tegnap este lefekvés után még kattogott az agyam. Többek között azon is, hogy vajon mit is lehetne készíteni a csirkeszárnyakból. Ne legyen túl bonyolult, de legyen benne valami újítás is. Aztán a következőt találtam ki:

A csirkeszárnyakat sóztam, borsoztam. Majd 1-2 órát állni hagytam. Közben elkészítettem a brokkoli-krémlevest. Felkarikáztam a cukkinit. Kiolajoztam az edényt és beletettem a cukkini karikákat, amelyeket megsóztam és zöldség grillfűszerkeverékkel befűszereztem. Ezekre jött a sós-borsos csirkeszárny, amelyekre szórtam egy pici őrölt gyömbért és leöntöttem egy kis mézzel. 170 °C-os sütőben, alufóliával lefedve sütöttem kb. 40 percig, majd még vagy 20 percet alufólia nélkül, már 200 °C-on.
Köretnek krumplipürét készítettem.

Hozzávalók:

6 csirkeszárny
1 cukkini
só, bors
őrölt gyömbér
zöldség grillfűszerkeverék
1 tk. méz
olaj

2 megjegyzés:

  1. Húha, de jól néz ki! Imádom mindet amit itt látok! A brokkolikrémleves hová tűnt, azt is nagyon szeretjük. Mézzel én is sütöttem sok mindent, de gyömbért még sosem használtam semmibe, azt hiszem itt az ideje! :D

    VálaszTörlés
  2. Anyukám használt először gyömbért. Azért a frissen reszeltnek intenzívebb íze van, de a fűszer is jó. :)

    VálaszTörlés