Elkészítése
A hozzávalókat összegyúrjuk. Lehet kézzel, de mi a kenyérsütőgép dagasztó programját hívtuk segítségül. Korábban is írtam már, hogy mindig alulra tesszük a folyadékot a benne felolvasztott sóval, cukorral. A folyadékba tesszük az olajat, majd felülre a lisztet. Úgy, hogy a folyadékot ne engedje át. A lisztre rámorzsoljuk az élesztőt. Mindig friss élesztőt használunk. 5 perccel a program lejárta előtt magkeveréket szórunk a tésztába. 30 perces dagasztás után lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, megformázzuk és margarinnal kikent, lisztezett hőálló edénybe (jénaiba) tesszük. Bevágjuk a tetejét, bevizezzük és 30-40 percig meleg helyen kelesztjük. 20 percig 210 °C-os előmelegített sütőben sütjük, majd további 30 percet 160 °C-on.
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1,5 tk. só
1/2 tk. cukor
2 tk. piros fűszerpaprika
2,5 dl víz
1 ek. olívaolaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése