2011. október 20., csütörtök

Kínai csirke

Ritkán szoktam kínai gyorsétteremben enni. Akkor is csak a jól bevált és ismert vajas-fokhagymás csirkét választom. Annak mintájára készült a mai vacsora is.

Elkészítése

Hús: Margarinon fehéredésig pirítjuk a csirkemell csíkokat/kockákat. Majd felöntjük 3-4 dl vízzel. Kevés sóval, borssal, ízesítjük. Fedő alatt pároljuk.
Miután a hús szinte teljesen puha, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, répát és paprikát. Együtt pároljuk tovább. Amikor a zöldségek is megpuhultak megszórjuk wok fűszerrel és további 3-4 percig pároljuk még.
Köret: Felkockázzuk a krumplit és sós vízben megfőzzük. Majd kevés margarinon enyhén megpirítjuk, sóval, borssal, wok fűszerrel ízesítjük.
(Köret lehet még rizs, vagy sült hasábburgonya.)

Hozzávalók:

Húshoz:
40-50 dkg csirkemell
5 dkg margarin
4 dl víz
2 tk. só
fél tk. bors
3-4 tk. wok fűszer
2 répa, felkarikázva
3 kisebb vöröshagyma, felkarikázva
4 paprika, felkarikázva

Körethez:
4-5 közepes krumpli
só, bors, wok fűszer, ízlés szerint
3 dkg margarin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése