Ez egy nagyon egyszerű leves. Mind az elkészítése, mind a tartalma alapján. Nagyon sietős napra, vagy gyomorrontásos esetben kiváló. :)
Elkészítése
Forrásban lévő vízbe feltesszük főni a megtisztított, felkockázott krumplit. Kb. 10 perc elteltével beletesszük a tésztát és kevés sóval, borssal és több delikáttal ízesítjük. Puhára főzzük a krumplit és a tésztát. Gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
8 dl-1 l víz
5 dkg cérnametélt
2 közepes krumpli
só, bors
kb. 1 ek. delikát
Most egy elég szörnyű fényképpel jövök...
Gyerekkoromban Anyu sokszor főzött ilyet, csak akkor Vegetával, ezért Vegeta leves volt a neve :)
VálaszTörlésVégül is azzal is lehet készíteni. :) Biztos finom úgyis.
TörlésSzerintem meg jól nézki a fótón lévő leves.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet.
Én nagyon leveses vagyok és nekem nagyon bejön...
Üdvözlettel:
Kisskarcsi