Könnyű, zöldséges ebédre vágytam. Erre pont jó volt egy kis halacska és zöldség. Utóbbit bazsalikommal fűszereztem. Sajnos, még nem az enyémmel és nem frissel. De úgy nő az én bazsalikomon az erkélyen, mint a gomba. :) Gyönyörű, egészséges. Nem véletlenül minden nap végig simítom a kezem a tetején. :) Úgyhogy azt is hasznosan fogom majd felhasználni. :)
Visszaúszva a halhoz... :)
Elkészítése
A halat sóval, borssal fűszerezzük mindkét oldalán.
Felkarikázzuk a cukkinit, a hagymát, cikkekre/karikákra vágjuk a paradicsomot. Sóval és morzsolt bazsalikommal fűszerezzük.
Olajjal kikent hőálló edénybe/tepsibe tesszük a zöldségek kb. felét, majd rátesszük a halat és a hal tetejére, illetve mellé (ha jut) a maradék zöldséget. A zöldségekre csepegtetünk egy kis olívaolajat.
Alufóliával lefedett edényben/tepsiben 15-20 percig sütjük 190 °C-os előmelegített sütőben, majd alufólia nélkül, 200 °C-on grillezve (de persze anélkül is lehet) 10-15 percig.
Hozzávalók:
1 db hal (igen, ez a macska mennyiség :))
1 cukkini
2 újhagyma
1 paradicsom
só, bors, bazsalikom
olaj
pár csepp olívaolaj
Kedvemre való étel, kőnnyű, finom, nem hízlal:)Milyen halból készítetted?
VálaszTörlésÖrülök, hogy szimpatikus. :) Szerintem pangasius halfilé. Mirelit, ez az 1 volt a fagyasztóban és nem az eredeti zacskóban.
Törlés