Elkészítése
A kacsaszárnytövekről levágjuk a bőrt és tepertőnek kisütjük. A kacsazsírt is tegyük el, mert ha másra nem, paprikás, zsíros kenyérre "felhasználható". :)
A kacsaszárnytöveket sóval, borssal, szárnyas fűszerrel fűszerezzük, hőálló edénybe tesszük és a tetejére fokhagymát karikázunk. (Zúzott fokhagymával is bedörzsölhetjük.)
Öntünk alá egy kevés vizet és sütőben megsütjük. Nálam 200 °C-on sült alufóliával lefedve kb. 75 percet, majd további 10 percig alufólia nélkül.
Köret rizs és párolt mexikói zöldségkeverék volt, de krumplipüré is illik hozzá friss salátával.
Hozzávalók:
4 kacsaszárnytősó, bors
szárnyas fűszer
4-5 gerezd fokhagyma
1 dl víz
rizs
mexikói zöldségkeverék
Kilátás az erkélyünkről :) |
Szeretem a kacsát, de már régen nem ettem, ezt nagyon szívesen megkóstolnám, na meg a jó kis kacsazsír is jól jönne:)
VálaszTörlésHát ez sem a "legkacsásabb" rész, de tényleg fincsi. :)
Törlés