Eddig nem kedveltem a hús-gyümölcs párosítást. Nem azt mondom, hogy valami sajtos, sós kaját ezután elcserélek édes-sós kajára... De nagyon finom lett ez a barackos csirke. És nem csak nekem ízlett hála. :)
Elkészítése
A csirkemellet csíkokra/kockákra vágjuk, és fél-1 órára bepácoljuk só, csirke fűszer és olaj keverékébe. Egy mélyebb serpenyőben fehéredésig pirítjuk a csirkét, majd öntünk alá egy kevés vizet. Miután félig megpuhult a csirke, hozzáadjuk az apróra felszeletelt aszalt sárgabarackot. Mikor már majdnem kész, mézet csorgatunk rá, és még pár percig pirítjuk. A vizet hagyjuk elfőni alóla.
Rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
só, csirke fűszer
olaj
kb. 2 dl víz
20 dkg aszalt sárgabarack
2 ek. méz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése