Egy menühöz tartozik főétel is. Én a már említett pályázathoz a következőt készítettem. Friss és/vagy fagyasztott zöldségek segítségével ezt is el tudjátok készíteni az évben bármikor. Úgy emlékszem, hogy ebből még Papám is evett és az természetes, hogy férfiként a húst szerette, de még a köret is ízlett neki. Pedig aztán ő csak a leghagyományosabb köreteket eszi. Úgyhogy hölgyek, férfiaknál is be lehet vetni ezt a köretet. Kicsit több céklát használtok, és a Valentin napi vacsoraasztalon is megállja a helyét. :)
Elkészítése
A csirkecombokat bepácoljuk olaj, só,
őrölt gyömbér és piros fűszerepaprika keverékébe. 3-4 órára hűtőbe tesszük,
hogy az ízek összeérjenek. Tetszés szerint feldaraboljuk a zöldségeket,
melyeket egy tepsibe helyezünk. Megszórjuk sóval és frissen őrölt színes
borssal, meglocsoljuk olajjal és rátesszük a csirkecombokat. Minimális vizet is
öntünk alá. Alufóliával lefedve 180-200 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd
alufólia nélkül további 15-20 percig.
Hozzávalók:
2 rövid csirkecomb farrésszel együtt
2-3 tk. só
2 tk. őrölt gyömbér
2 tk. piros fűszerpaprika
2-3 ek. olaj a páchoz + a zöldségek
locsolásához
800 g zöldség vegyesen (cékla, hagyma,
kelbimbó, sütőtök, répa, zeller)
50 ml víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése