2019. február 13., szerda

Gyömbéres csirkecomb zöldségekkel - "Őszi csemegék: főétel"

Egy menühöz tartozik főétel is. Én a már említett pályázathoz a következőt készítettem. Friss és/vagy fagyasztott zöldségek segítségével ezt is el tudjátok készíteni az évben bármikor. Úgy emlékszem, hogy ebből még Papám is evett és az természetes, hogy férfiként a húst szerette, de még a köret is ízlett neki. Pedig aztán ő csak a leghagyományosabb köreteket eszi. Úgyhogy hölgyek, férfiaknál is be lehet vetni ezt a köretet. Kicsit több céklát használtok, és a Valentin napi vacsoraasztalon is megállja a helyét. :)

Elkészítése

A csirkecombokat bepácoljuk olaj, só, őrölt gyömbér és piros fűszerepaprika keverékébe. 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tetszés szerint feldaraboljuk a zöldségeket, melyeket egy tepsibe helyezünk. Megszórjuk sóval és frissen őrölt színes borssal, meglocsoljuk olajjal és rátesszük a csirkecombokat. Minimális vizet is öntünk alá. Alufóliával lefedve 180-200 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd alufólia nélkül további 15-20 percig.


Hozzávalók:
2 rövid csirkecomb farrésszel együtt
2-3 tk. só
2 tk. őrölt gyömbér
2 tk. piros fűszerpaprika
2-3 ek. olaj a páchoz + a zöldségek locsolásához
800 g zöldség vegyesen (cékla, hagyma, kelbimbó, sütőtök, répa, zeller)
50 ml víz





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése