Pénteken zöldséges csirke ragulevest készítettem. Nem szerettem volna túl nagy adagot főzni, és túl sok húst sem tenni bele, ezért egy fél csirkemellet kettéosztottam. Tehát az egyik részéből készült a leves, a másik részéből pedig főétel.
Elkészítése
A csirkét és a cukkinit felkockázzuk, majd pici olajon serpenyőben elkezdjük pirítani. Amikor kifehéredik a csirke és kezd pirulni a cukkini is, sültcsirke fűszerrel és borssal fűszerezzük. Alacsony tűzön pirítjuk, tehát nem túl pirosra, csak enyhén. Ha már vágható a csirke, tejszínt öntünk rá és tovább ízesítjük sóval, mustárral. Átkevergetjük, és amikor elkezd rotyogni a tejszín, elzárjuk alatta a tüzet. (Figyeljünk, hogy alacsony fokozaton pároljuk a tejszínnel, hogy nehogy leégjen.)
A körethez a felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük, majd serpenyőben kevés olajon piros paprikával, borssal, mustárral ízesítve néhány perc alatt állandó kevergetés mellett készre pirítjuk.
Hozzávalók a csirkéhez:
75 g csirke
150 g cukkini
1 ek. napraforgó- vagy olíva olaj
2 tk. sültcsirke fűszer
1 tk. só
1/4 tk. bors
1,5 dl laktózmentes tejszín
1 tk. mustár
Hozzávalók a krumplihoz:
400 g megtisztított krumpli
só, víz a főzéshez
1 ek. napraforgó- vagy olíva olaj
1-2 tk. piros paprika
1/4 tk. bors
2 tk. mustár a pirításhoz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése