2015. június 21., vasárnap

Mézes-chilis csibefalatok és zöldségek

Egy egész csirkének a mellehúsát és rövid combját használtam fel hozzá. Köretnek pedig - az egészség jegyében - zöldségeket sütöttem. :)

Elkészítése

A felkockázott, befűszerezett csirkét olaj és kókuszzsír keverékén fehéredésig pirítjuk. Majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt pároljuk egy kicsit. Ha puhul, levesszük a tetőt és hagyjuk elpárologni a víz nagy részét. Ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a mézet és pár perc alatt készre pirítjuk.

A csirkét áttesszük egy másik edénybe és ugyanabban a serpenyőben megsütjük a zöldségeket is. Marad egy kis olaj és fűszer a serpenyőben, de a zöldségeket külön fűszerezzük. Illetve önthetünk még kevés olajat a serpenyőbe.
A felaprózott hagymát amíg dinszteljük, addig fűszerezve állni hagyjuk a felkockázott zöldségeket. Majd azt is a hagymához adjuk, összeforgatjuk. Amikor pirulnak a zöldségek, mézzel meglocsoljuk és még néhány percig sütögetjük.

Hozzávalók a csirkéhez:

1 csirkemell
2 rövid comb
olaj
kókuszzsír
só, bors
sült csirke fűszersó
3 kis csipet darált chili
3 ek. méz
1/2 dl víz

Hozzávalók a zöldségekhez:

vöröshagyma
padlizsán
cukkini
kaliforniai piros paprika
erős paprika
só, bors
1 kis csipet darált chili
2 ek. méz






2 megjegyzés: