2015. szeptember 7., hétfő

Szicíliai paradicsomos húsgombócok makarónival

Eredetileg spagettivel, de nekünk csak makaróni tészta volt itthon. Bár az ízélményt inkább a hús adja ebben az ételben. :)
Köszönet munkatársaimnak az ötletért és receptért!
Icipici módosításokkal készítettem ezt a szicíliai vacsit.

Elkészítése

A darált húst a tejbe áztatott kenyérrel, a fűszerekkel, reszelt sajttal, hagymával, fokhagymával és tojással jól összekeverem. Bevizezett kézzel kis gombócokat csinálok belőlük.
A szószhoz kevés olíva olajon megdinsztelem a felaprózott hagymát és fokhagymát, majd egy pici víz hozzáadásával párolom. Beleteszem a felkockázott paradicsomokat, majd fűszerezem. Kb. 5-10 perc múlva hozzáadom a paradicsompürét és házi paradicsomlevet. Az első rottyanáskor beleteszem óvatosan a húsgombócokat és lassú tűzön, fedő alatt 45 percig főzöm.
Tésztát főzök hozzá.

Hozzávalók a húsgombócokhoz:

35 dkg sertés darált hús
só, bors
1 nagy csipet oregánó
1 nagy csipet bazsalikom
1 pici csipet szerecsendió 
1 tojás
2 kis szelet kenyér
2 dl tej
5 dkg sajt (eredetileg parmezán)
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb vörös hagyma

Hozzávalók a paradicsomos mártáshoz:

1 közepes vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5-1 dl olívaolaj
4 paradicsom
1 kis doboz paradicsompüré
3 dl házi paradicsomlé
só, bors
2-2 nagy csipet oregánó, bazsalikom
1 kis csipet szerecsendió
1 tk. cukor



(Nem tudom, miért tette fordítva a képet...)

Ízutazás a facebook-on ITT, az Instagram-on pedig ITT :)



1 megjegyzés: