2017. március 5., vasárnap

Mustáros-tejszínes csirkecombok

Végre, sikerült szereznem cukormentes mustárt! Dijoni mustár az Aldi-ból. Semmi nem jelzi rajta, hogy csípős... De tapasztalatból mondom, hogy az! :) Viszont a tejszín elnyomja ezt a csípős ízt, úgyhogy bátran kóstoljátok meg! Vagy sima mustárral is elkészíthetitek.
Egy gyorsan elkészíthető finomságra vágytam, amikor nem kell ott állni a tűzhely mellett. Így született meg ez a sütőben sült csirkecomb.

Elkészítése

A csirkecombot bepácoljuk olaj, só, bors, tárkony és őrölt paprika keverékébe. (A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben használjuk és mással is variálhatjuk.) Elegendő 1-2 óra állás is, de ha van időnk, akár 1 éjszakára is hűtőbe tehetjük.
Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a (mirelit) kelbimbót és zöldbabot. Erre helyezzük a csirkecombokat, amiket a mustáros-tejszínes keverékkel leöntünk.
Alufóliával lefedett sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, majd további 10-15 percig légkeverésesre állítva a sütőt, alufólia nélkül.
A vele sült zöldségeken kívül kínálhatunk még hozzá barna rizst és almaecettel meglocsolt madársalátát is.

Hozzávalók:

Csirkecomb és pácolása:

2 csirkecomb

bors
morzsolt tárkony
őrölt, piros paprika
4-5 ek. olaj (+ 1-2 ek. a tepsihez)

Mustáros öntet:

1 dl tejszín
1 ek. tejföl
2 tk. dijoni mustár
1 egész nyers tojás

Köret:

15 dkg zöldbab
15 dkg kelbimbó
1 tasak előfőzött barna rizs
madársaláta
almaecet






2 megjegyzés:

  1. Szia! A legjobb és legfinomabb mindenmentes mustár a Beaufor finomra őrölt, csípős dijoni mustár (az elnevezése ellenére nem csíp jobban, mint a többi mustár). Ünnepek előtt általában akciós szokott lenni! https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004008899619

    VálaszTörlés