2018. március 8., csütörtök

Csicserifasírt

Anyától kaptam krumplisalátát. Ehhez szerettem volna készíteni valamit, de nem húsos ételt. Mivel egy nagy doboz csicseriborsó konzerv megbontva állt a hűtőben, gondoltam, felhasználom fasírthoz. Falafelfélét sütöttem, de inkább csicserifasírtnak nevezem. :)

Elkészítés

Az elkészítése nagyon egyszerű. Villával összetörjük a csicserit, lereszeljük a répát és a többi hozzávalóval, fűszerekkel összegyúrjuk. Tetszés szerint golyókat vagy kis lapos szeleteket formázunk és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Hozzávalók:
5 ek. csicseriborsó
1 répa
2 ek. csicseriborsó liszt
2 ek. lenmagpehely
1 ek. tahini
1 ek. olívaolaj
só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
1 tk. dijoni mustár
1 tk. cm ketchup
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 pici darab apróra vágott salátahagyma




2 megjegyzés:

  1. Finom lehetett a salátával. Csicseriborsót nem nagyon használok de biztos finom már annyiféle zöldségből készítettem ezidáig fasírtot és mindegyik finom volt! Napokban voltál eszembe hogy régen láttam bejegyzésedet, örülök hogy itt vagy!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Éva. :) Tényleg finomak tudnak lenni a húsmentes fogások is.

    VálaszTörlés