2019. március 25., hétfő

Gombás-cukkinis csirke

Általában úgy szokott lenni nálam, hogy nem receptekhez vásárolok be, hanem bevásárolok és úgy születnek a receptek. Na, persze azért nem meggondolatlanul teszem a kosárba az árukat, hanem nézem az akciómat, figyelembe veszem, hogy mit szabad ennem és azért azt is, hogy mit szeretek. :) Majd a hűtő tartalmából alkotok valamit. Ennél az ételnél is csak annyit tudtam, hogy valamilyen csirkés lesz... aztán kinyitottam egy hűtőt és megláttam a zöldséges ládát benne... :)

Elkészítése

Kevés zsiradékon megdinszteljük a felaprózott hagymát. Rátesszük a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük barna rizsliszttel, összekeverjük és további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és gombát, majd annyi vízzel felöntjük, ami éppen ellepi. Ha megpuhult minden, tejszínt öntünk rá és ekkor fűszerezzük. Néhány perc alatt készre forraljuk.
Az átmosott bulgurt sós, ételízesítős vízben puhára főzzük.

Hozzávalók:
1-2 ek. kókuszolaj
150-200 g csirkemell
1 vörös hagyma (70g)
10 g barna rizsliszt
1 fél cukkini (115 g)
1 nagyobb csiperke gomba (60 g)
2-3 dl víz
30-40 ml rizstejszín
só, bors, delikát
120 g bulgur




3 megjegyzés:

  1. Kedvemre valót főztél finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Évi mi újság hogy vagy rég nem hallottam felőled?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva! Köszönöm az érdeklődésed. Szerencsére újra dolgozok, de így kevesebb időm van blogolni. Igyekszem visszatérni majd, jobb időbeosztást kialakítani. :)

      Törlés