2013. február 26., kedd

Áfonyás-barackos keksz

Minél több házi kekszet sütünk, annál inkább nem szeretem a boltit. Felfedezem a mű és igazi finom íz közötti különbséget.
A házi készítésű nemcsak finomabb, de olcsóbb is. 
A citromos kekszből és ebből az áfonyás-barackosból is kb. 90-95 dkg lett.
Ez is egy Stahl újságból van. De áfonya mellett aszalt sárgabarackot is tettem bele. Bor helyett rumaromába áztattam a gyümölcsöket.

Elkészítése

A kétféle lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. 
A kissé megolvasztott margarint összekeverjük a cukorral és tojással. Majd hozzáadjuk a rumaromába áztatott gyümölcsöket, valamint apránként a lisztet. Alaposan összekeverjük.
Folpackba csomagoljuk a tésztát, és hűtőben 1 órán át pihentetjük.
Majd kinyújtjuk kb. fél cm-esre, és tetszés szerint kiszaggatjuk. (Én linzer formát használtam.)
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokos előmelegített sütőben 13 percig sütjük.

Hozzávalók:
5-5 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, barack)
1 üveg rumaroma
30 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt
1 tk. sütőpor
1/2 tk. só
25 dkg puha margarin/vaj
20 dkg cukor
1 tojás




3 megjegyzés: