2013. április 21., vasárnap

Rácsos diós-gyümölcsös sütemény

Húsvétra és most hétvégére is finom gyümölcsös sütit sütött Anya. Én inkább csak a mérlegelésben segítettem, de nagyon finom édesség, ezért a blogban a helye. :)

Elkészítése

A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és liszttel megszórt tepsibe helyezzük. Tetejét megkenjük lekvárral és gyümölcsöt teszünk rá, majd őrölt dióval vagy dejóval megszórjuk. A maradék tésztából rácsokat készítünk. (Tipp: Kinyújtott tésztát derelyevágóval felvágjuk.) Berácsozzuk a tésztát. Tetejét tojással megkenjük. 
180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Hozzávalók:
50 dkg liszt + a nyújtáshoz + a tepsi szórásához
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
fahéj
1 dl tejföl + tej (amennyivel összeáll a tészta)
15 dkg lekvár
gyümölcs (most ribizli)
10 dkg dió/dejó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése