2014. január 26., vasárnap

Ketchup-os csirkemell friss salátával

Fitness étkezés jegyében egy újabb finom csirke mindenféle finomsággal. :)

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük és bepácoljuk. Lehetőség szerint néhány órán át pácolódni hagyjuk.
Páclé hozzávalói: olaj, Erős Pista, piros paprika, só, bors, ketchup, fokhagyma, chili paprika.
Egy mélyebb serpenyőbe tesszük a csirkemell szeleteket és a páclével együtt mindkét oldalán pirosra sütjük.

Hozzávalók (2 főre):
1 csirkemell
kb. 1 dl olaj (amennyi ellepi a csirkeszeleteket)
1/2 kk. ErősPista
2 kk. piros paprika
1 kk. só
1/2 kk. bors
1/2 kk. darált chili paprika
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy zúzva, akinek van fokhagymaprése)
4-5 ek. ketchup (ez adja azt a határozott finom ízt)

Salátához: rukkola, paradicsom, jégsaláta, kápia paprika, uborka. Tetejét kevés olíva olajjal és tárkonyos ecettel megöntözzük, majd csipetnyi sót szórunk rá. Natúr joghurttal is meglocsolhatjuk a tetejét.

Köretnek rizst is adhatunk még.

Szeretek kísérletezgetni az ízekkel, fűszerekkel. A különlegesebb ételeket nem sokszor ismétlem, inkább csak a hagyományosakat. De ezt Anyával is szeretném majd megkóstoltatni, úgyhogy otthon is elkészítem majd. :)






2 megjegyzés: