2014. április 10., csütörtök

Sajtos csirke

Ez aztán a gazdag, laktató fogás! Van benne minden, mi szem-szájnak ingere. Drótpostagalamb recepttárból néztem ki, és némi hozzávaló módosítással készítettem.

Elkészítése

Zsírral kikent nagyobb tepsibe tesszük a felkarikázott krumplit, majd megszórjuk kevés sóval. Erre jön a felkarikázott hagyma, kolbász, paprika, paradicsom és gomba. Majd a krumplis, zöldséges ágyra tesszük a felszeletelt csirkemellet, és sóval, borssal, csirke fűszerrel meghintjük. A csirkemellszeletekre teszünk néhány kocka füstölt szalonnát, majd előmelegített 200 fokos sütőben kb. 1 órán át keresztül sütjük alufóliával lefedve.
Miután megpuhult a csirke, tejfölös, sajtos szósszal leöntjük, amit pici sóval, borssal és pirospaprikával ízesítettünk, valamint egy tojással elkevertünk. Alufólia nélkül, 160 fokos (légkeveréses) sütőben pirosra  (piroskásra) sütjük.

Hozzávalók:
2-3 ek. zsír
60 dkg krumpli
30-40 dkg csirkemell
10 dkg kolbász
5 dkg füstölt szalonna
1 hagyma
1 paradicsom
1 paprika
10-15 dkg gomba
só, bors, csirke fűszer, piros paprika
2 dl tejföl
1 tojás
5 dkg sajt


Mivel nem frissen fogyasztottuk, és mivel megjárta a Debrecen-Szarvas útvonalat, ezért csak ilyen kép született.

2 megjegyzés:

  1. Ez az "utazó" finomság nekem is ízlene biztos! Minden benne van amit szeretek talán csirkehusit nem is kérek bele:)

    VálaszTörlés