2015. december 26., szombat

Humusz újratöltve

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele. De én már nagyon el vagyok telve a karácsonyi menüvel. Éppen ezért és nem csak ezért, ma is készítettem egy lightosabb vacsorát. Humuszt. Kenyeret pirítottam és zöldségekkel, valamint kéksajttal ettem. :)
Csak azt nem tudom, hogyan lehetne krémesebb, lágyabb ez a humusz... Talán több olaj kellene bele?!
De így is finom lett. Sőt laktató is. 2016 egyik fő célkitűzése, hogy megreformáljam a táplálkozásom, az egészség útjára tereljem. Ennél csak az lesz nehezebb, hogy meggyőzzem Anyát, hogy az egészséges (akár húsmentes) is lehet finom, és nem utolsó sorban laktató is. *-*

A csicseriborsót (konzervet) késes aprítóban felaprítottam, tahini, olíva olaj, só, bors, piros paprika, kömény hozzáadásával. Végül zúzott fokhagymával kevertem még jó alaposan össze. Pirítóssal, paradicsommal, póré hagymával és sajttal tálaltam. :)


2 megjegyzés:

  1. Először most ettem Izraelben humuszt és nagyon ízlett! Köszi az ötletet és a receptet, fogok készíteni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért az igazi biztos sokkal finomabb. :) De örülök, ha az enyém is tetszik.

      Törlés