2016. április 10., vasárnap

Reform gulyásleves

A mai egy olyan nap volt, amikor is ebédre olyanokat készítettem, amik nem kimondottan a kedvenceim és nem is kerül túl sűrűn nálunk az asztalra. De reformáltam a készítésén, és nagyon ízlett. :)
Az egészséges rántott hús - aminek a receptje ITT található - előtt csicseriborsó lisztből készült galuskás gulyásleves volt. 
Ne ijedjetek meg ettől a liszttől! Bátran használjátok! Nekem ez az első próbálkozásom vele, de bevált. :) Azt nem merném mondani, hogy nagymamámat is ilyen nokedlivel kínálnám, de egyébként nem lehet észre venni, hogy nem fehér lisztből van. Nagyon finom!

Elkészítése

A felaprózott hagymát olajon megdinszteljük, majd megszórjuk őrölt piros paprikával. Öntsünk alá pici vizet, hogy le ne égjen a paprika. Majd beletesszük a feldarabolt kolbászt, és 1-2 percig átforgatjuk. Felöntjük vízzel. Kb. 10 perc főzés után beletesszük a felkockázott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, kis delikáttal is ízesítjük.
Ha kezdenek puhulni a zöldségek, akkor beletesszük a felkockázott krumplit. Ha már szinte minden teljesen kész, akkor beleszaggatjuk a nokedlit és készre forraljuk.

Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 kk. paprika
25 dkg sütni való kolbász (disznótoros)
só, bors, delikát
kis darab zeller és karalábé
2 répa
1 zöldség
2 közepes krumpli
3 ek. csicseriborsó liszt + 1 tojás a nokedlihez



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése