2016. november 11., péntek

Kívánságlistám

Több blogban láttam már virtuális kívánságlistát. Igazit már írtam én is, de most megteszem az éterben. :) Jobban szeretek adni, mint kapni. És sok esetben inkább megveszem magamnak, ha nagyon szeretnék valamit és telik rá, mint hogy mástól várjam el. Leginkább pénzen nem megvásárolható dolgokra vágyok, de azért van néhány olyan is, amit meg lehet venni a boltban. :) Mivel nekem minden ünnep év végére esik, így ilyenkor fel szoktam írni pár dolgot... :) Én is szeretem megkérdezni, hogy ki mire vágyik. Jobban szeretek olyan ajándékot adni, aminek örül a másik, és tényleg kell neki az adott dolog, nem csak a sarokban fog porosodni.
Már egy ideje azt az elvet vallom, hogy felesleges csecsebecséket nem vásárolok. Lehet, hogy egy adott helyen, helyzetben valami nagyon tetszene, de aztán rájövök, hogy az csak arra a pillanatra szól, mert egyébként nincs rá szükségem, nem tenne boldogabbá és azzal a pénzzel hozzájárulhatok egy-egy kirándulásomhoz is, ami sokkal nagyobb élményt ad és örökre szóló emlékeket, melyek sosem fognak beporosodni.
De azért van pár dolog, ami boldogabbá tenne és hasznát is venném, vagy élményeket szereznék vele. :)

Lássuk!

Könyvvel, de leginkább könyvutalvánnyal tuti, nem fogtok mellélőni. Fejős Éva legújabb regényére már előjegyezést adtam le.


Vujity Tvrtko: Túl minden határon c. könyve is felkeltette az érdeklődésem. Még nem olvastam egy könyvét sem, de érdekes és hasznos a munkássága, így a legutolsó könyvét szívesen elolvasom. A többit meg majd elkérem Mamától. :)


Erzsi macska könyve is megjelent. A szolgája tollába nyávogta a tanításokat. Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi c. könyvét kell keresni.


Ugye, nagyon szeretek mindenféle receptmagazint és szakácskönyvet. Megjelent Nagy Zita: Vegán reggeli c. könyve is. Még egyszer lapoztam bele, de nagyon tetszetős volt. Lehet, hogy ezt is szeretném, de azért még belenéznék. :) Ráadásul a régi fuvolatanárom párja a hölgy.


Vrábel Krisztának is megjelenik az új könyve. Már a sorozat 3. része lesz, mely 160 grammos diétába illeszthető recepteket tartalmaz. Ez az én konyhámba is pont illene. :)



De még száz, meg száz könyv van, amit szívesen leemelnék a könyves boltok polcairól... Szóval utalványnak vagy könyvnek szívből örülök. :)

Inkább utalványnak, mert akkor ötvenszer bele tudok lapozni a könyvekbe, hogy én azt tényleg szeretném? :)

Nagyon szeretnék egy mini bográcsot is. Lehet fekete, fémszínű, de talán a pirosnak örülnék a legjobban. Akár tartója is lehet, tudjátok olyan, amire fel lehet akasztani. Tök jól lehetne a hajdina nokedlis levesem és más finomságokat benne fényképezni. :) Jó lenne, ha a belseje olyan fekete/szürke-fehér mintás lenne. De ha az is fémszínű vagy fehér, akkor is jól fog esni belőle az étel.



Ehhez már illene egy fotóháttér is. Egy alátét. :) Nagyon-nagyon szeretnék egyet! Valami olyan színűt, ami akár mindenféle kajához, legtöbb tányérhoz illik. Mivel ilyet még nem találtam Debrecenben, a fotókellékestől lehet rendelni, ITT
Bár lehet egész jól helyettesíthető egy tapétadarabbal vagy egy ruhával... De azért csak ez az igazi fotóháttér, avagy alátét lenne a legideálisabb. :) Mondanám, hogy örülni fogok egy régiesre lefestett deszkának is. Tényleg örülnék is, és az lenne ám csak az igazi. De ugye azt nehezebb eltenni, meg mindig kivinni az erkélyre...



Nagyon vágyok egy parfümre is. Ehhez "csak" szponzort keresek. Persze, úgy gondoltam, hogy nemcsak támogatásból venném, hanem önrész is társulna mellé. :)
Már az április Glamour napokon is szemeztem ezzel, de aztán másikat választottam. Az októberin szintén nem vettem meg, de a neten egyébként is olcsóbban láttam. Még azért gondolkodom rajta, hogy merjek-e rendelni netről... Bár már volt onnan igazi parfümöm, de mégis mintha a drogériában vásároltnak tartósabb lenne az illata. Szóval lehet, hogy kitolódik a vásárlás a következő Glamour napokig... de ilyen parfümtől szeretnék illatozni:

Yves Saint Laurent: Black Opium (EDP, 50ml)

Fontos, hogy EDP legyen és 50 ml-es. :)

A jó illat mellett fontos a hajam ápoltsága is. Sajnos, nagyon hullik a hajam. Belsőleg vitaminnal segítek ezen, de jó lenne külsőleg is valami hatásos cucc. Egy koffeines sampont szemeltem ki.
A Müller azonban mindenféle sampon tárháza, és kinéztem még egy másik, különlegesnek tűnő sampont is. Még annyi, de annyi minden van, amit szívesen vennék onnan. :)

Lehet, egy Müller utalványnak örülnék inkább jobban? :)




Nagyon szeretek jegyzetelgetni. Már régóta vadászok vizslás és/vagy tacskós noteszre. De eddig még nem találtam. :( Leginkább vonalast szeretnék, és mondjuk A4-es fele méretét. Tudjátok, az a kisebb jegyzetfüzet. De nem ám összekeverni a tacskót az erdélyi kopóval, mint egy csoki esetében. :)

A jegyzeteléshez tartozik még, hogy szeretem határidőnaplókat, az asztali naptárakat. Már előjegyzést adtam le Demény éves asztali naptárára, de óriási öröm lenne, ha a munkahelyi asztalomon se egy százforintos naptár lenne, hanem mondjuk egy tacskós. A Vizslafotózás idén is elkészíti a tacsis asztali naptárt. Már megtörtént a kutyulik fotózása, de a naptár megjelenésére még várok. Amint lehet rendelni, valószínűleg én is leadom a rendelésem. Tehát, ha azt mondjátok később, hogy mondjuk kifizetem én Neked a naptárt, legyen akkor az az ajándékod, örülni fogok és megköszönöm azt. :)
Ezt az évemet is a tacsik szépítik meg hétről hétre. 2017-ben szeretném, ha egyik helyen Demény nézne rám, másik helyen a tacskók.
Ezt a 2 asztali naptárt azzal magyarázom, hogy nem jó összekeverni a munkahelyi életet a magánélettel. :) Egyikben csak a kötelező tevékenységeknek van helye, másikban a szabadon választottaknak.




Szeretném, hogy Vajdának ne csak álom legyen a Gazdi, hanem végre tényleg legyen Gazdija, aki örökké szeretni fogja és felelősségteljesen törődik vele. Vajda egy nem mindennapi kutyus, óriási szívvel. Ezért ő egy nem mindennapi Gazdit keres. Az oldalán megtalálod, hogy miket kell biztosítani neki, hogy örökbe fogadhasd. De a legfontosabb, hogy Neked is óriási szíved legyen!



Továbbá szeretném, ha az összes kóbor kutyus legalább menhelyen lehetne. Minden nap legyen fedél a fejük fölött és ételt, italt kapjanak. De leginkább szerető Gazdit kívánok nekik is!
És szeretném, ha lenne mindig annyi bevételem, hogy rendszeresen tudjam támogatni legalább a Vizsla Fajtamentést és/vagy a Tacskó Fajtamentést.
Kívánom, hogy ezek az állatmenhelyek mindig kapják meg a megfelelő segítséget. Hála és köszönet, minden állatmentőnek és minden ideiglenes Gazdinak, illetve befogadó Gazdinak az áldozatos munkájáért!




És nagyon-nagyon szeretnék saját kutyát is. Vizslát vagy tacskót. Felelősségteljes gazdi szeretnék lenni, és azt szeretném, hogy minden szempontból megfelelő körülményeket tudjak biztosítani a kutyusomnak. Kell neki egy biztos hely, a szívemen kívül. Én már most szeretem őt. És a lelkem ápolására is jó lenne egy hűséges társ, akihez én is mindig hűséges lennék. Édes kiskutyám, már a neveden gondolkozom. Remélem, minél hamarabb együtt lehetünk.



Kérlek Égiek, segítsetek, hogy mamámnak jól sikerüljön a szívműtéte. Bár felsoroltam egy csomó mindent... Ez a legfontosabb most! Nagy műtét előtt áll és én nagyon félek. Pedig tudom, hogy az orvosoknak már nagy tapasztalata van ebben, és nagyon sokan minőségibb életet élnek a műtét óta... De izgulok. :( Szeretném, hogy mama gyorsan felépüljön!
Ha olvasod ezt és szoktál vért adni, vagy tervezed, hogy Te is elmész első véradónak, akkor kérlek, ajánld fel mamámnak! Ha nem is megfelelő a vércsoportod az ő részére, akkor "becserélik" egy jóra. A részleteket privát üzenetben elmondom.




A nem tárgyi kívánságokat elsuttogom az Égieknek. Remélem, meghallgatnak...




Hála és köszönet!




(Képek forrása: google, pinterest)

1 megjegyzés:

  1. Kívánom hogy a legfontosabb a Mamád műtétje sikeres legyen és amit még legjobban szeretnél a sok kívánságod közül valóra váljon!!!

    VálaszTörlés