2019. március 6., szerda

Padlizsán- és cukkinipizza

Lehet a pizza egészséges és diétás? Naná, hogy lehet! Ma már többféle variáció létezik arra, hogy diétázók, fogyókúrázók, ételérzékenyek vagy egészséges étrendet követők is ehessenek pizzát. Én most teljesen lisztmentesen készítettem el. A feltétet ízlésünk szerint variálhatjuk. Az enyém most húsmentes lett. Bár sütőben készült, de azért nekem már a nyári grillezéseket juttatja eszembe az ízvilág. :)

Elkészítése

A hámozatlan padlizsánt és cukkinit hosszában kb. 0,5-1 cm-esre felszeleteljük. (Pontosabban csak pár szeletet használtam fel a pizzához, a többit máshoz.) Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és olíva olajjal kissé meglocsoljuk. 200 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 15-20 percig elősütjük. Majd a sütőből kivéve meghintjük sóval, megkenjük paradicsompürével, megszórjuk bazsalikommal, hagymát szeletelünk rá és sajtot reszelünk rá. Sütőbe visszatéve, grillfunkción 220 fokon pirulásig sütjük.

Pontos mennyiséget nem írok a hozzávalóknál. Mindenki kedve és étvágya szerint készíti. :)

Hozzávalók:
padlizsán
cukkini
olíva olaj
hagyma
paradicsompüré

bazsalikom
sajt










Tudom, hasonlóak a képek, de nem tudtam választani. :) 

1 megjegyzés:

  1. Valóban nálad már itt a tavasz akár szabadban is készítheted pár hét múlva! Nagyon guszta és finom lehetett!

    VálaszTörlés