2011. augusztus 4., csütörtök

Étkezés Miskolc-Tapolcán

 "Falatka" büfé megfelelő ár-érték aránnyal.
Magyaros grill tál

Gyros tál (saláta nyamiii)

Étkezés a miskolci plázában:

Paradicsomos penne

Brassói

Úgy gondoltam, hogy először az ebédjeinket, majd a vacsorákat mutatom meg. Jó nagy adagot kaptunk a panzióban minden nap, itthon kb. ha felét megeszem egy étkezésre. :)

Tárkonyos pulykaragu rizzsel

Sajttal-sonkával töltött sertésjava sült burgonyával és csemegeuborkával

Sajttal-kolbásszal töltött szelet sült burgonyával és csemegeuborkával

Bár az utolsó 2 vacsoránk kicsit hasonló, de úgy gondolom, mindkettő jó választás volt. Minden este 2 étel közül lehetett választani, és eszembe se jutott, hogy előző este is hasonlót ettünk. Más asztalán láttuk, megtetszett és mi is ezt rendeltük. :)

És jöjjön az 5*****-os uzsonnám. :) Szalonnás lepény! (kenyérlángos-féle szalonnával, kapros tejföllel, lila hagymával töltve)


Nem tudom, ki hogy van vele, de néha szeretek bedobni valamilyen gyors kaját. Egy gyros tálat, vagy egy tortillat. A boltinak mindig más az íze, mint mikor itthon próbálkozunk vele. :) Az étteremmel azonban úgy vagyok, hogy az elég ritkán, alkalmanként. Örülök, hogy étteremben ettünk, mert sokat és finomat adtak. De úgy el tud telni vele az ember, legalábbis én. Persze jól jön, ha nem kell készülődni és mosogatni, de a mennyiség az igen-igen nagy tud lenni. Úgy érzem ilyenkor, hogy csak eszünk és eszünk. Pedig nem így van. :) Lehet, máskor az "apródok eledeleivel" próbálkozom. :)
Ebből arra akartam kilyukadni, hogy nekem sincs mindig kedvem főzni (persze, nem is mindig én főzök itthon) vagy nincs mindig kedvem a házi koszthoz, de éttermezés után mégis hiányzik, hogy saját készítésű ételt vagy Anya főztjét egyem. Ilyenkor jobban értékelem ezeket. :) Úgy gondolom, hogy lehet szeretni azt is, amit étteremben eszünk, de mégis jobban szereti az ember, illetve jobban is hozzá van szokva az otthoni ízvilághoz. És még egyszer, de nem biztos, hogy utoljára: Itthon annyit szedünk, amennyi jól esik. Ha nem bírjuk megenni, akkor sem sajnálja az ember, hogy esetleg ott kell hagyni, mert később még megeheti.
Holnap készítek is egy kis lebbencslevest. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése