2011. december 9., péntek

Almás-diós muffin

Ezerízű muffinok egyike ez a muffin. A dió és csipetnyi fahéj nekem máris a karácsonyt juttatja eszembe, de azért addig még egy mézeskalácsos muffin is fog készülni. :) De most lássuk, hogy is készült ez a muffin.

Elkészítése
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral és dióval. A közepén egy mélyedést készítünk, amibe beletesszük a lágyan felvert tojást, olajat és reszelt almát. Alaposan összekeverjük és belekanalazzuk a muffin-formába. Vagy muffin sütőpapírt használunk vagy kivajazzuk a formát. 190 C-on, 25-30 percig sütjük.

Hozzávalók
1 és 3/4 bögre liszt
fél csomag sütőpor
1/4 tk. só
1/4 tk. őrölt fahéj
3/4 bögre cukor
2 tojás
1/4 bögre olaj
1 csomag vaníliás cukor
1/2 bögre darált dió
1 és 1/2 bögre reszelt alma (2 db nagyobb alma)
Aranyos muffin papír

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerültek:) Nagyon szeretem én is a muffinokat, tényleg ezerarcúak. Ez már olyan adventi, karácsonyi hangulatú, fincsi lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, tényleg sokféleképpen variálhatjuk és mégis gyorsan elkészülnek. :)

    VálaszTörlés