2011. december 24., szombat

Malacsült gesztenyével töltött almával és héjában sült burgonyával

Egy kedves ismerősünk (volt szomszédunk) lánya az Ízek és érzések főszerkesztője. Első perctől fogva rendeljük az újságot és most egy korábbi számból választottam ki ezt az ételt. Én eddig nem igazán mertem megkóstolni a sült almát, de kellemesen csalódtam és a gesztenye is egész jó volt. :)

Elkészítése

A malaccombot feldaraboljuk ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint delikáttal és grill fűszerrel ízesítjük. Zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, egy kis vizet öntünk alá és készre sütjük.
Mi mindent külön tepsiben sütöttünk. A burgonyákat megmossuk és szintén megsütjük.
Az almákat megmossuk (nem kell meghámozni), magházukat eltávolítjuk és a főzött gesztenyét a közepére helyezzük és áfonyalekvárt teszünk a tetejére. Együtt megsütjük őket.
A köretet nem ízesítjük. A sült krumplit utólag lehet sózni.

Hozzávalók 3 személyre:
1 kg bőrös malaccomb
3 krumpli
3 szem gesztenye
3 alma
3 kanál áfonyalekvár
zsiradék
só, bors, delikát, grill fűszer


1 megjegyzés: