2012. november 10., szombat

Bruschetta-s tészta

Arra gondoltam, hogy ellátogatok valamelyik szarvasi vendéglátóegységbe, és eszek egy gyrost, vagy tésztát, vagy pizzát. Aztán győzött a takarékos, illetve főzni szerető énem. :) Így kitaláltam, hogy megkóstolom az ősz elején készített bruschetta-t, és csinálok magamnak valami tésztás finomságot. Jártam már úgy is, hogy isteni finomat ettem (gyors)étteremben, de úgyis, hogy hát nem érte meg eljönni, mert bár nem rossz, de otthon is el tudjuk készíteni. Vagyis most az albérletben... :)

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük. A felaprózott lila hagymát, és felkarikázott újhagymát kevés margarinon megfuttatjuk, majd rátesszük a felkockázott sonkát, és összeforgatjuk. Picit sózhatjuk, borsozhatjuk. Felöntjük egy kis vízzel, és addig pároljuk/pirítjuk, amíg elfő a víz.
A tésztára tesszük a bruschetta szószt, a hagymás-sonkát, tetejére sajtot reszelünk és tálaljuk. :)

Hozzávalók:
bruschetta
15-20 dkgk farfalle tészta
2 újhagyma
1/2 lila hagyma
10 dkg sonka
2-3 dkg margarin
só, bors
1 dl víz
sajt



4 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon! Annyira tésztás lettem , szívesen megkóstolnám ezt a finomságot is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. :) Sima hagymás paradicsomszósszal is simán el lehet készíteni. Próbáld ki egyszer! :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom is!!

    VálaszTörlés