2012. november 25., vasárnap

Ötcsillagos szülinap*****

Vagyis hogyan lettem negyedévszázados? :) 

Igazán különleges helyen ünnepeltük a 25. szülinapomat. Első körön kettesben, Anyával. :) (A második körről most nem publikálok. :))
Az volt a házi feladatom, hogy hozzak haza rendes, csinos ruhát, mert megyünk valahova. De a hova az titok volt. Én pedig nagyon kíváncsi vagyok, meg szeretem is előre tudni a dolgokat...Így hát csak találgattam. Annyit tudtam, hogy enni megyünk. Felsoroltam pár helyet, amit mostanság emlegettem Anyának. De ő csak mosolygott a nem létező bajsza alatt. :) Nem ám az az árulkodós típus. Én fordított esetben nem bírtam volna magamba tartani. :)
Aztán ma autóba pattantunk, és elindultunk. Útközben is soroltam az éttermeket, amelyek közelében elhaladtunk... De legszebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy a Divinus (kattintás a névre, és megtekinthetitek a honlapot) előtt fogunk leparkolni és az éttermében eszünk szülinapi menüt. :)
Soha életemben nem jártam még ilyen elegáns szállodában, és ilyen étteremben sem ettem. De Anya úgy volt vele, hogy egyszer 25 éves az ember lánya, ezért megérdemeljük, hogy finomat együnk egy szuper helyen. :) Bármit választhattam... Mindig próbálok olyat választani, amit szeretek, de azért olcsóbb is. Hát ez nem a legolcsóbb éttermek közzé sorolható, de valóban nagyon finom, bőséges volt az étel, és a kiszolgálás is nagyszerű volt. Köszönet érte főiskolai volt csoporttársamnak, aki felszolgálta a fenséges ebédet.
Amikor bementünk az étterembe, akkor az "italos" felszolgálónak mondta Anya, hogy 25. szülinapot ünneplünk. Alighogy leültünk, és kikértük az üdítőinket, már ott is termett a frissítők mellett a ház ajándékával. Alkoholmentes koktélszerűséget kaptam tőlük, mint welcome drink. Nagy szemünk lett, mert ilyenben még sehol nem volt részünk. Szóval nagyon örültem, és ezúton is köszönöm. :)
Nem sok gondolkodás után az ebédünket is kiválasztottuk, és nagyon hamar tálalták is. 
Anya jobban szereti a levest, mint én, ezért ő azt kért a főétel előtt. Még pedig Libaerőlevest zsályás libamájgombóccal. Kis csészében szolgálták fel, és ahogy Anya mondta, tényleg libaíze volt. A bőséges főétel előtt nem is kellett volna nagyobb tányér leves.
Viszont az én hideg előételem óriási adag volt. Mondhatni, azzal jóllaktam. Nem nagyon szeretem ott hagyni étteremben az ételt. Inkább csak eszek, és eszek... De ez ízlett is, nagyon. :) Vegyes ízelítőt kértem friss zöldségekkel. Juhtúrós körözött, padlizsánkrém, paradicsom salsa volt pirítóssal. Mindegyik nagyon finom volt, Anya is megkóstolta és neki is ízlett. Szerintem a paradicsom salsa volt a legfinomabb, vagyis az isteni kategóriába sorolnám. :)
Leves és előétel után következett a főétel. Anyának a Kéksajttal és dióval töltött jércemell filére esett a választása, ami mandulás bundában sült, és chilis- barackraguval, illetve burgonyakrokettel tálaltak. A tálalás is pazar volt. Kívánatos étel, ami jó fotó "alany". (Bár ez nem jelenti, hogy én szuper képeket tudok készíteni...)
Én pedig tésztás ételt kértem. Most nem volt panasz, hogy miért tésztát kérek, és egyek inkább valami mást. :) Ez volt a legszimpatikusabb leírás alapján, és az ízében sem csalódtam. Természetesen a mennyiség miatt sem kellett keseregnem. Főleg, hogy szinte jóllaktam a finom krémekkel és pirítóssal. :) Bazsalikomos pulykamell csíkokat kértem tejszínes tésztával, és ezt az egészet mozzarella golyókkal ékesítettek. :) Érzett a friss bazsalikom íze... Szóval nagyon ízlett az egész. :)
Igazán finom ételeket ettünk, nagyon jó volt a kiszolgálás is. Méltó egy ilyen hotelhez, étteremhez. A desszertnek már nem volt helye. Nagyon tele lettünk. De hát beteg sem akar lenni az ember... Így pont annyit ettünk, amennyit még elbírt a pocink. :)
A sok evőeszköz láttán kicsit úgy éreztem magam, mint a Micsoda nő. :) De végül megszabadítottak minket a felesleges kanáltól, villától, késtől. :)
Köszönöm Anya, hogy ilyen kulináris élvezetekben lehetett részem ezen a szülinapomon! :) De azért jövőre lehet, én főzök. ;)









Kelt: Debrecen, 2012. november 23. (Képeket még csak ma tudtam feltenni, de a bejegyzést már korábban megírtam.)

ui.: Köszönöm Bella a megoldást a képekre. Igaz, most ezeket nem kicsinyítettem le. De a továbbiakban kisebb képeket teszek fel.

4 megjegyzés:

  1. Szia Évike, Boldog Születésnapot kívánok!!! A kajás képek jól néznek ki,biztosan finomak voltak. Előbb írtam a képetárhelyes kérdésedre is, azt még hozzátenném, hogy természetesen lekicsinyítve is töltheted fel a képeket (ahogy egy másik kommentelő írta), de én egy nyaralás után van, hogy 2-3000 képet töltök fel, ha ezeket mindet egyesével előtte le kellene kicsinyítenem, agyrémet kapnák, nem beszélve arról, hogy nekem kell az eredeti méret a gépemen, akkor a kicsiket meg egy külön mappába másolatként kellene tárolnom, akkor a gépemen fogyna rohanosan a hely...Kíváncsi vagyok, mi mellett döntesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      A tárhelyesre válaszolva... Azt írja ki, ha a bővítésre kattintok, hogy havi 2,5$. Az én bankkártyámmal nem is lehet ilyet fizetni, csak az Anyáéval. Szerintem egy ideig marad az a megoldás, hogy a másik gmail címemmel felvettem magam társszerkesztőnek. De majd meglátom még, mi legyen. Azért köszönöm a tanácsot!

      Törlés