2013. január 5., szombat

"Indiai" csirkés krémleves

Fülöp elválaszthatatlan társam. :) Ezért most is együtt készítettünk egy finom krémlevest. Még sosem tettem krémlevesbe húst, de most ez is megtörtént. :) A Kotányi Világjáró fűszerek közül bár kipróbáltam a Bangkok változatot, amelyről ITT olvashattok.
Most Bombay van soron. :) Nem csak a levest ízesítettem vele, hanem majd jön egy másik recept is, amelynél szintén ezt a fűszert használtam.

Elkészítése

A hagymát kissé feldaraboljuk (össze lesz turmixolva, ezért nem szükséges nagyon apróra), és felhevített margarinon megfonnyasztjuk. Rátesszük a csirkekockákat és fehéredésig pirítjuk. Majd összeforgatjuk a felkockázott répával és krumplival. Felöntjük vízzel. Miután felforrt, sóval, borssal és India/Bombay masala fűszerrel ízesítjük.
Ha megpuhult a hús és a zöldségek, botmixerrel pürésítjük. Öntünk rá egy kevés tejszínt, és néhány perc alatt készre forraljuk.

Hozzávalók:
10 dkg csirkemell
4 közepes krumpli
1 közepes répa
1 közepes vöröshagyma fele
2 dkg margarin
8 dl víz
1 tk. Bombay fűszer
só, bors ízlés szerint
fél-1 dl tejszín



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése