2013. május 20., hétfő

Tepsis lapocka zöldségekkel

Pácolt lapocka zöldségekkel sütve... 

Elkészítése

A lapockát felszeleteljük és az elkészített páclében megforgatjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Páclé: olaj, mustár, Erős Pista, darált chili, só, bors, sertés fűszersó
Tetszés szerint feldaraboljuk a zöldségeket: padlizsán, krumpli, vöröshagyma, spárga.
Pici olajjal kikent tepsibe helyezzük a hússzeleteket, össze-vissza a többi hozzávalót és tetejét kissé megszórjuk sóval és borssal. Vizet öntünk alá, és 220 fokos sütőben 1 óráig alufóliával lefedve sütjük, majd további 10-15 percig alufólia nélkül kissé megpirítjuk a tetejét.

Hozzávalók:
50 dkg lapocka
4 ek. olaj+ 1 pici a tepsi aljára
2-3 kk. mustár
2 kk. Erős Pista
1 kk. darált chili
só, bors, sertés fűszersó ízlés szerint
1 padlizsán
10 szál spárga
2 nagy vöröshagyma
6 szem krumpli
2-3 dl víz





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése