2013. november 27., szerda

Honfoglaló Étterem, Debrecen

Hétvégén egy új étterembe látogattunk el otthon. Miután 2 helyen foglalás híján nem tudtak szabad asztalt és széket adni nekünk, így a Batthyány utcán lévő nem régen nyílt vendéglátó egységbe tértünk be, a Honfoglaló Étterembe. Talán nem véletlenül kötöttünk itt ki, mert finomakat ettünk, és még a kiszolgálás is gyors volt, kedves pincérekkel. Nyugodt szívvel ajánlom bárkinek ezt az éttermet.
Bővebben ITT olvashattok róla, és akár előre ki is választhatjátok, hogy mit szeretnétek enni és inni, mert a honlapon ét- és itallap is található.

Éppenséggel nem volt még farkasordító hideg Debrecenben, de én már farkaséhes voltam, mire az étterembe értünk. Így hát rendeltünk előételt is. Azzal viszont nem számoltunk, hogy még ingyenes étvágygerjesztő falatkákat is kapunk. Mégpedig körözöttet pirítóssal. Ez is simán lecsúszott, majd az általunk rendelt krémes padlizsánragut friss bodaggal is jóízűen elfogyasztottuk, amihez még friss zöldségeket is kaptunk.
Bár szinte az előétellel is jól lehetett lakni, azért nem utasítottuk vissza a már megrendelt főételeket.
Pehelybundás velőrózsát tartármártással és rizzsel kértünk, valamit mézes libamájjal töltött csirkemellet narancsos almaraguval. Kiemelném, hogy utóbbi tej, tojás és gluténmentes. Szerencsére nekem ez nem lényeges, de hátha pont valaki olyan olvassa ezt, akinek egészségügyi okokból erre is figyelni kell. Én sült krumplit kértem köretnek. Nem passzolt igazán hozzá, de mást nem kívántam. Habár a sok előétel után talán a köret sem hiányzott volna. :)

Nemcsak étlapról lehet választani, hanem menüs étkeztetés is van. Minden napra valami finomság.

Finom ételek, gyors és kedves kiszolgálás, szép környezet. Talán az étlap kissé nehezen volt áttekinthető, de meg lehet szokni azt a betűtípust is, amivel írták. Úgyhogy bátran kóstoljátok meg Ti is a Honfoglaló Étterem finomságait!

Szöveges beszámoló után jöjjenek a képek:


Körözött

Padlizsánragu bodaggal

Pehelybundás velőrózsa tartármártással és rizzsel

Céklasaláta

Mézes libamájjal töltött csirkemell narancsos almaraguval és sült krumplival

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése