2013. november 3., vasárnap

Szabolcsi káposztás paszuj

... vagy valami hasonló finomság. :) Melengető őszi eledel.

Elkészítése

Margarinon megfuttatjuk a felaprózott fokhagymát és felkarikázott kolbászt. Amikor kezd kisülni a kolbásznak a zsírja, a kissé feldarabolt savanyú apró káposztát beletesszük és összekeverjük. Felöntjük vízzel. Ha forr, ízesítjük sóval, borssal és őrölt köménnyel. Amikor kezd puhulni a káposzta, beletesszük a babot. (Én konzervet használtam, ezért nem kellett sokat főzni.) Ha újra felforr, akkor tejfölben elkevert paprikás liszttel besűrítjük (amit egy kevés főzőlével összekevertünk) és még egyszer összeforraljuk.

Hozzávalók (kb. 4 adag):
3 gerezd fokhagyma (lehet vörös hagyma is)
2-3 dkg margarin
kb. egy arasznyi füstölt kolbász
10-15 dkg savanyú apró káposzta
6-8 dl víz
só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
1 doboz bab
2 ek. liszt
1 tk. őrölt piros paprika
3 ek. tejföl


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése