2013. november 9., szombat

Sült csicseriborsó

Fűszeres, sült csicseriborsó köretnek vagy akár egymagában ropogtatni. Olyasmi, mint a mexicorn, de legalább tudjuk, miből van. :)

Elkészítése

A csicseriborsót beáztatjuk (ha van időnk 1 éjszakára, ha nincs, 1-2 órára), majd sós vízben puhára főzzük. (Természetesen konzervnél ez a lépés kimarad.) Alaposan lecsöpögtetjük a megfőtt borsót, majd olívaolajjal és a fűszerekkel összekeverjük. 180-190 °C-os (légkeveréses) sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 30-40 percig sütögetjük, és közben 2-3x megforgatjuk.

Hozzávalók:
csicseriborsó
só, bors
chili pehely
1 ek. olívaolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése