2016. szeptember 5., hétfő

Segítség, az edényeim...

általában túl nagyok. :) Ami egyébként nem baj, ha vendégek jönnek. Nem lenne baj, ha sokan lennénk, vagy sokat ennénk. :) 
Hiába próbálok kisebb edényt használni, kis adagot készíteni, mégis mindig elméretezem vagy az edényt, vagy az adagot. Általában úgy néz ki, hogy ketten legalább háromszor tudunk enni valamiből. Talán étvágynövelő kapszulákat kellene belecsempésznem a kajába, hogy több fogyjon? Én pedig jóízűen valamiből maximum kétszer szeretek enni. 
Szóval a segítségeteket szeretném kérni, hogy törpe edények hol lelhetők fel? Tudtok-e valami olyan boltot, webáruházat, ahol lehet ilyet venni? Kerestem már úgy, hogy egyszemélyes tepsi, de nem találtam. :( 
Elég lenne csak 2 edény. Mondjuk egy, amit a sütőben tudok használni, és egy fazék levesnek. 

Előre is köszönöm a tippeket!

(Kép forrása: Google)

4 megjegyzés:

  1. Általában ha nagy áruházba megyek biztos hogy konyhai dolgoknál bámészkodni szoktam kicsit, és én úgy látom hogy ahol nagyobb edény van ott megtalálható a kisebb is.Neked elég lenne egy 2 literes fazék vagy lábas is szerintem!(Auchan áruház ahol néha megfordulok!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tényleg, majd ott is megnézem. De az a helyzet, hogy van szerintem 2 literes lábasom, de még az is nagy. :D Még a kicsiben is rengeteget főzök. És főleg tepsiből kellene picike. Ici-pici. :)

      Törlés
  2. Bútorárúházakban a konyhai részlegnél.
    Nekem nincsenek nagy edényeim, de nekem minden kaja "standard méretű", azaz mindig ugyanazt az 500g-os csomag darált húst veszem, vagy ugyanannyi darab zucchinit vagy akármit, vagy szemmértékre ugyanannyi krumplit. Nekem kettőnknek lehetőleg inkább két napra kell a kaja, de pont fordítva vagyok, hogy éppen csak elég lesz (tehát maga a pörkölt vagy húsos kaja, mert a hús mennyisége mindig ugynannyi). De köret meg nagyon pontos pl. ha tésztát, rizst csinálok valamihez, azt kimérem, rizs egy ögre kettőnknek, tészta két levsestál a főzetlen tésztával töltve...
    üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ha egyszer Budapesten járok, megnézem az IKEA-ban. Én is általában 30-40 dkg húsból készítem, de még az is sok. Ha köret van hozzá, napokig esszük. Lehet, többet kellene enni?! :)

      Törlés