2011. augusztus 9., kedd

Lecsó

Nyár van, mamáéknak terem egy halom paradicsom és paprika. Ilyenkor könnyű összedobni egy finom lecsót. Főleg, hogy a házi zöldségeknek teljesen más az íze, mint a boltinak. Sokkal finomabb!

Így készült

A hagymát margarinon megdinszteltem, majd kevés vizet adtam hozzá, hogy le ne égjen. Már az elején kevés sóval és delikáttal ízesítettem. Majd pirospaprikában megforgattam a hagymát és hozzáadtam a feldarabolt paprikát, illetve paradicsomot. Főzés közben kevés vízzel felöntöttem, hogy legyen szaftja is. Sóval, borssal, valamint csípős és csemege piros arannyal és csemege gulyáskrémmel ízesítettem. Kb. fél óra alatt meg is sült. Jó kis szaftosra sikerült, lehet mártogatni a kenyeret! :)

Hozzávalók:

paprika
paradicsom
hagyma
só, bors, delikát
piros arany
gulyáskrém 





Lehet, kicsit nagyon szaftos lett, de én így (is) szeretem. :)

1 megjegyzés: