2012. július 23., hétfő

Bazsalikomos hal

Én leginkább csak a "karácsonyi" halat szeretem sütve. A bolti mirelit halakból inkább tejszínes halat készítek, vagy "harcsapaprikást". Nem kell majd meglepődni a hozzávalók mennyiségén, mert ezt a halat most csak magamnak készítettem. :) 
Ezt is egy kis bazsalikommal bolondítottam meg. :)

Elkészítése

A hagymát felaprózom és kevés olívaolajon megfonnyasztom. Ráteszem a felkockázott, besózott és paprikás lisztben megforgatott halat; és átforgatom benne. Felöntöm kevés vízzel, hozzáadom a felkockázott paradicsomot és egy kevés friss bazsalikomot. Pici sóval és borssal ízesítem még.
Amikor a hal megpuhult, tejszínt öntök rá és 3-4 percig forralom.
Most tésztát főztem mellé, de szerintem rizs is jó hozzá.

Hozzávalók:
15 dkg pangasius halfilé
1 kis fej vörös hagyma
1 közepes paradicsom
fél marék friss bazsalikom
só, bors
2 ek. paprikás liszt
2 ek. olívaolaj
2 dl víz
1/2 dl tejszín
10 dkg spagetti

Evés közben rájöttem, hogy ez rengeteg. :) Úgyhogy még maradt egy kevés. Jó lesz vacsira, vagy holnap ebédre.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés