2012. augusztus 16., csütörtök

Lecsós hús

Az elmúlt kb. 2 hétben nem igazán posztoltam új (blogon új) recepteket. Olyanokat ettünk, amik már szerepelnek a blogban. De már hiányzik az alkotás és az írás is. :) Ezért is volt jó, hogy a fagyasztóból kikerült nagyobbacska csirkemellből rögtön háromféle ételt is készíthettem. Az egyik itt, a másik itt található, a harmadik pedig most következik.

Elkészítése

A csirkemellet felkockázom. A hagymát felaprózom, a paprikát és a paradicsomot cikkekre darabolom.
Margarinon megfuttatom a hagymát, majd megszórom piros paprikával, és elkeverem. Öntök alá egy pici vizet, és ráteszem a felkockázott csirkemellet. A csirkemellet fehéredésig pirítom, majd sóval, borssal, delikáttal ízesítem. (Ha a továbbiakban nem elég sós, adhatunk még hozzá.)
Hozzáadom a feldarabolt paprikát és paradicsomot, öntök még alá egy kevés vizet. Ízesítem továbbá piros arannyal, Erős Pistával és egy kis házi paradicsomlével. Jól összekeverem.
Fedő alatt puhára párolom.

Hozzávalók:
1 vörös hagyma
4 paprika
2 paradicsom
3 dkg margarin
1 tk. piros fűszerpaprika
kb. 2 dl víz (összesen)
kb. 20 dkg csirkemell
1 tk. piros arany
1/4 tk. Erős Pista
só, bors, delikát (ízlés szerint)
fél-1 dl házi paradicsomlé


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése