2012. október 10., szerda

Zöldbabos virsli tésztával

Tegnap nagyon finom és egyszerű tésztás ételt dobtam össze. Igaz, hogy ma ebédre készítettem, de már este kipakoltam a "fotós" tányérra, aztán bele az uzsis dobozomba. :) Most is nagyobb volt a szemem, mint a szám... De nem baj, így a holnapi ebédem is megvan. :) 

Elkészítése

Kevés margarinon megfuttatjuk a felaprózott hagymát és fokhagymát. Majd hozzáadjuk a 3-4 cm-esre vágott zöldbabot (házi berakás, de lehet konzerv, vagy fagyasztott is), és a kis cikkekre vágott paprikát. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk kb. 5 percig.
Majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és az egészet puhára pároljuk.
Végül tejfölben elkevert paprikás lisztet - kevés vízzel hígítva - hozzákeverünk a zöldbabos virslihez, és 2-3 percig forraljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük. Ráhelyezzük a szószt, és megesszük. :)

Hozzávalók:
1 kis vöröshagyma
2 kis gerezd fokhagyma
2-3 dkg margarin
10 dkg zöldbab
1 kis paprika (már bepirosodott)
2+1 dl víz
2 pár virsli
2 ek. liszt
1-2 tk. piros fűszerpaprika
1 kis pohár tejföl

Tipp: A tetejére sajtot is reszelhetünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése