2012. december 9., vasárnap

Tejszínes-bazsalikomos pulyka

Elkészítése

A pulykamedaliont csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, szárnyas fűszerrel fűszerezzük és olajjal összekeverjük. Serpenyőben az apróra vágott hagymával fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 1-2 dl vízzel. Hozzáadjuk a kis csíkokra vágott paprikát. Néha öntünk alá egy kevés vizet, puhára pároljuk, és végül hagyjuk alóla elpárologni a vizet. Tejszínben simára keverünk egy kevés lisztet, kis vízzel hígítjuk, és ezzel felöntjük a pulykát. Morzsolt bazsalikommal ízesítjük.
Néhány percig forraljuk, amikor elkezd rotyogni, elzárjuk alatta a tüzet. (Közben kevergethetjük is, nehogy a liszt miatt leégjen.)
Főtt tésztás körettel tálaljuk.

Hozzávalók:
30-40 dkg pulykamedalion
só, bors, szárnyas fűszer
olaj
3-4 dl víz (összesen)
kb. 1/2 piros pritamin paprika
egy kevés zöld paprika
150 ml tejszín
1 púpozott ek. liszt
1 tk. morzsolt bazsalikom
20-25 dkg tészta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése