2013. június 17., hétfő

Egyszerű pirított reszelt tészta leves

Hogy felavassam az új piros lábasom, főztem egy gyors levest. Nagyon szuper kis edény, igazán egyszerű, de mégis nagyszerű. 50%-os kedvezménnyel sikerült beszereznem. Úgyhogy megvolt az öröm. :) 
Ennek a levesnek a gazdagabb változatát ITT találjátok. Kolbász nélkül is igazán finom. :)

Elkészítése

Kevés margarint olvasztunk, majd enyhén megpirítjuk benne a reszelt tésztát (nekem most Anya jóvoltából házi). Tűzről levéve piros paprikával megszórjuk, összekeverjük a felkockázott krumplival. Felöntjük vízzel, és visszatesszük a tűzre. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, delikáttal. Addig főzzük, amíg a tészta és a krumpli megpuhulnak.

Hozzávalók (kb. 3 adaghoz):

2-3 dkg margarin
3 marék reszelt tészta
3 kisebb krumpli
1-2 tk. piros paprika
6-8 dl víz
só, bors, delikát ízlés szerint

Gőzölgő leves és a legjobb lábas :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése