2013. június 4., kedd

Szamócakrémleves és egy megkésett szülinapi köszöntő

Az utóbbi időben eléggé el vagyok havazva egy vizsgára való készüléssel. Továbbá még mindig kevés időm van... de ebbe most ne menjünk bele. Mindezek eredménye, hogy a bloggal sem tudok úgy foglalkozni, ahogy korábban. Ezt nagyon sajnálom, de bízok a pozitív változásban, és akkor jövök sűrűbben receptekkel.
Azért mostanában is készülnek újdonságok a konyhánkban, mint például a szamócakrémleves. Amit mondjuk nem a blogom 2. szülinapjának megünneplésére készítettem, de azért finom volt. :)
Csak facebook-on tudtam felköszönteni a blogom, amelyet június 1-én volt 2 éve, hogy elkezdtem. De pár napos késéssel itt is megteszem: Boldog szülinapot blogom! :)

Jöjjön akkor a recept:

Elkészítése

A szamócát megmossuk és mindegyik szemet 2, 3 részre darabolunk.
Forrásban lévő vízbe tesszük és cukorral ízesítjük. Amikor már puha (magyarul kezd szétmállani, elég rövid idő kell ehhez...), akkor tejszínben elkevert vaníliás pudinggal besűrítjük és pár percet még főzzük. Majd botmixerrel pürésítjük.
Hidegen fogyasztjuk.

Hozzávalók:
5-6 dl víz
50 dkg  szamóca
2-3 ek. cukor
4 ek. tejszín (22 %-os)
kb. 1 csomag vaníliás pudingpor

Bár ez inkább joghurtos állagúra sikerült. Kevesebb pudingporral vagy több vízzel is készíthetjük.


2 megjegyzés:

  1. Nem félsz hogy a blogod megsértődik rád, nem is az oldalán hanem azon a másikon köszöntöd enyhe, enyhe!:-)) Gratulálok a blogszülinapodhoz és további sok sikert a vizsgáidhoz és a további blogoláshoz is!

    VálaszTörlés