2014. május 18., vasárnap

Fokhagymás-mustáros sertésszelet

Vasárnap ebédre készült ez a finomság. Krumplipürét készítettem mellé és savanyú uborkával kínáltam. A desszertfelelősöm pedig finom sütikkel járult hozzá az ebédünkhöz. :) A tiramisut és toffie-t a szarvasi Ildikó Cukrászdából szereztük be.
A húst most 2 nappal hamarabb pácoltam be. Ha 1-2 nappal többet pácolódik, akkor hamarabb sül (tapasztalatom szerint), de így is viszonylag hamar elkészült.

Elkészítése

A sertéscombot felszeleteljük és a következő hozzávalókkal bepácoljuk: sertésfűszer, bors, mustár, fokhagyma, olaj. Néhány órára, de akár 2-3 napra hűtőbe tesszük, hogy érlelődjön.
Egy mélyebb serpenyőbe tesszük a bepácolt húsokat, tehetünk még alá kevés olajat és valamennyi víz hozzáadásával (amit időnként pótolhatunk), fedő alatt puhára pároljuk. Majd hagyjuk elfőni a víz nagy részét és mindkét oldalán megsütjük a szeleteket.

Hozzávalók:
30-35 dkg sertéscomb
3 kk. sertésfűszer
1/2 kk. bors
2 ek. mustár
2 duci gerezd fokhagyma (nálam felkarikázva, de inkább összezúzva)
8 ek. olaj (+ egy kevés a serpenyőbe)
2-3 dl víz (+ amennyi szükséges)

Fokhagymás-mustáros sertésszelet

Toffie és tiramisu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése