2016. július 3., vasárnap

Oldalassal főtt krumplileves

Pontosabban az oldalas levében főtt krumplileves. Ha füstölt húst, vagy bármilyen szalonnát  stb. megfőzünk, mindig készül valamilyen leves is. Hisz finom ízt ad neki a belefőtt hús. Így történt ez most is az oldalassal, amit aztán serpenyőben felsütöttem.

Elkészítése

A felszeletelt oldalast feltesszük főni. Ízesítőnek fokhagymagerezdeket teszünk bele. Ha felforrt, leszedjük a habját és tovább ízesítjük sóval, borssal, delikáttal.
Ha kezd puhulni a hús, kivesszük és beletesszük a felkockázott zöldséget, répát, krumplit. (A hús további sorsáról a következő bejegyzésben írok. :))
Amikor minden megpuhult, paprikás rántást teszünk rá. Az egészet készre forraljuk.

Hozzávalók:
kb. 0,5 kg oldalas (4 szelet)
4 gerezd fokhagyma
3 közepes krumpli
2 zöldség
2 répa
só, bors, delikát (ízlés szerint)
rántás (nálunk mindig van egy tejfölös pohárnyi előre elkészítve)

A fények a konyhában... :( :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése