2016. július 16., szombat

Töltött cukkinicsónakok

Elkészítése

Egy nagy cukkinit félbevágunk és kikaparjuk a belsejét úgy, hogy kb. 1-2 cm-es széle maradjon.
Kevés olajon megdinszteljük a felaprózott vöröshagymát, majd tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, így nem fog leégni. Visszatesszük a tűzre a már hozzáadott darált hússal, és fehéredésig pirítjuk. Majd öntünk alá egy kis vizet és elkezdjük párolni. Közben felkockázzuk a zöldségeket, a cukkini kikapart belsejét is apróbbra daraboljuk, és hozzáadjuk a húshoz.
Sóval, delikáttal ízesítjük, az egészet puhára pároljuk.
Az elkészült zöldséges hús egy részét a cukkinicsónak egyikébe töltjük, majd a másik részét összekeverjük főtt rizzsel és ezt beletöltjük a másik cukkinicsónakba.
Egy tepsi aljára pici olajat teszünk és beletesszük a töltött cukkiniket. Kevés vizet is önthetünk alá. 
Alufóliával lefedve sütőben puhára pároljuk, majd levesszük az alufóliát és hagyjuk, hogy a teteje kissé megpiruljon.

Hozzávalók:
1 nagy cukkini
olaj
2 dl víz
1 vöröshagyma
2 paprika (nálam színes: sárgás pirosas, piros)
2 paradicsom
30-40 dkg darált sertéshús
só, delikát
5-10 dkg rizs



Gratulálok! Megint elforgatja a képem... A felső kép még sütés előtt készült, az alsó már sütés után. A rizsmentes egy kicsit jobban megpirult, de mindkettő finom lett. Nagyon gyatrák a fények, be van borulva, esik, így még az erkélyre se tudtam kivinni, hogy szebb kép készüljön. :( De ne ez legyen a döntő, hanem az ígéretes finom ízek! :)

1 megjegyzés:

  1. Elhiszem hogy finom ! Mifelénk is egész nap borult idő volt!

    VálaszTörlés