2012. március 16., péntek

Tavaszi saláta

Ma vendégségben voltunk és mi is vittünk kaját. Tegnap csak úgy izzott a konyha, fáradt a mosogatórongy és végül mi is, de nagyon finomakat alkottunk Anyával. :) Most a salátával kezdeném a "bemutatót". A Saláták és hidegtálak c. könyvemből készítettem.

Elkészítése

Először is kikeverünk egy öntetet, ami tulajdonképpen majonéz: Tojássárgáját sóval és mustárral jól összekeverjük; és apránként hozzáadjuk az olajat, és alaposan kikeverjük. (Habverőt is használhatunk, de én fakanállal kevertem.)
A megmosott salátaleveleket (apróra) eltépkedjük, felkockázzuk a retket, a sajtot és félkarikára vágjuk a póréhagymát. Sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük a majonézes öntettel.

Saláta hozzávalói:
1 fej saláta
6 db piros retek
fél szál póréhagyma
10 dkg trappista sajt (eredetileg ementáli)
só, bors

Öntet (majonéz) hozzávalói:
1 tojássárgája
1-2 ek. mustár
1 kk. só
1 dl olaj

(Talán kevésnek fog tűnni az öntet, amikor összekeverjük a salátával, de végül minden "ereszt" egy kis levet, úgyhogy elég lesz. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése